loading...
رتبه بندی شرکت و ثبت شرکت| ساجات - یکتا
ثبت یکتا بازدید : 48 یکشنبه 01 دی 1398 نظرات (1)

تعریف شرکت با مسئولیت محدود : (Private limited company)

شرکت با مسئولیت محدود نوعی شرکت است که حداقل با مشارکت دو شریک و فقط به منظور انجام امور تجاری تشکیل میشود و بر خلاف شرکت تضامنی، مسئولیت هر یک از سهامداران در مورد بدهی‌های شرکت محدود به مبلغ سرمایه‌گذاری شده در شرکت است و در صورت عدم کفایت مجبور نیستند اموال شخصی خود را در این راه مصرف نمایند. به زبان ساده‌تر در صورتی که شرکت ورشکسته شود و نتواند جوابگوی طلبکاران باشد تنها سرمایه سهامداران از بین می‌رود و طلبکاران نمی‌توانند باقی‌مانده مطالبات خود را از اموال شرکای شرکت مطالبه کنند.

یا میتوان گفت : شرکت با مسئولیت محدود، شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجاری تشکیل شده و هر یک از شرکا بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت، مسئول قروض و تعهدات شرکت است.
بنابراین در شرکت با مسئولیت محدود، شرکا تاجر نبوده و مستقیماً مسئولیتی در امور شرکت ندارند و مانند شرکت سهامی، مسئولیت آنها محدود به سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته‌اند، اما آورده آنان که سهم‌الشراکه نامیده می‌شود، به سهام تقسیم نمی‌شود و آزادانه قابل معامله نیست.

شرکت با مسئولیت محدود شرکتی موضوعاً تجاری است و به عبارت دیگر، موضوع فعالیت آن نمی‌تواند چیزی جز امور تجاری باشد (ماده 94 قانون تجارت) از این نظر،شرکت با مسئولیت محدود با شرکت سهامی متفاوت است. چون شرکت سهامی می‌تواند برای امور تجاری یا غیر تجاری تشکیل شود و به اصطلاح یک شرکت شکلاَ تجاری است (ماده 2 لایحه قانونی 1347)

شرکت با مسئولیت محدود چگونه شرکتی است؟

مراحل تشکیل شرکت با مسئولیت محدود :

برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود طی سه مرحله ذیل ضروری است:
1- تنظیم شرکت‌نامه و امضای آن
2- تهیه و پرداخت کل سرمایه شرکت
3- ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها
در رابطه با این مراحل توضیحات زیر ضروری می‌باشد
1 - شرکت نامه در شرکت‌های با مسئولیت محدود رکن اساسی آن است؛ به طوری که عدم تنظیم آن سبب بطلان شرکت است. در شرکت نامه نسبت مشارکت هر شریک و سهم‌الشراکه هر کدام اعم از نقدی یا غیر نقدی که باید تقویم شده باشد، قید می‌گردد.

2 - در شرکت‌های با مسئولیت محدود برخلاف شرکت‌های سهامی، کل سرمایه نقدی باید در ابتدا پرداخت شده و سهم‌الشراکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد، در حالی که در شرکت‌های سهامی با پرداخت 35 درصد سرمایه نقدی و تعهد بقیه آن می‌توان اقدام به تأسیس شرکت نمود. به موجب ماده 100 قانون تجارت چنانچه شرکت با مسئولیت محدود نسبت به تأدیه کل سرمایه نقدی و غیر نقدی اقدام ننماید باطل و از درجه اعتبار ساقط است. البته باید توجه داشت که شرکت حتی در صورتی که به موجب عدم اجرای این امر باطل گردد، در مقابل اشخاص ثالث و مطالبات آن‌ها حق استناد به این بطلان را ندارد.

3 - پس از طی مراحل فوق شرکت باید در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.اسم شرکت نباید متضمن نام هیچ یک از شرکا باشد و همانند شرکت های سهامی،الزاماَ باید نامی غیر از شرکا داشته باشد و حتی نام آن نباید به صورتی باشد که اشخاص ثالث اعتبار شرکت را منوط یا مرتبط با اعتبار یکی از شرکا تلقی کنند و اگر جز این باشد شریکی که نام او در شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن در شرکت تضامنی را خواهد داشت.

شرکت با مسئولیت محدود چگونه شرکتی است؟

ویژگی‌ها :

شرکت با مسئولیت محدود در ایران تنها با حداقل دو شریک قابل ثبت است

هر گونه نقل و انتقال سهام آن تنها از طریق دفتر اسناد رسمی امکان‌پذیر است.

در اسم شرکت باید حتماً عبارت «با مسئولیت محدود» آورده شود در غیر این صورت در مقابل شخص ثالث مثل قوانین شرکت تضامنی با آن برخورد می‌شود. این موضوع بسیار جدی است وعدم رعایت آن می تواند عواقب قانونی شدیدی دربر داشته باشد.

هر کدام از شریکان بر اساس سهمی که در شرکت دارند، از حق رأی برخوردار می‌باشند. البته می‌توان در اساسنامه حق رأی‌ها را تغییر داد.

بر خلاف دیگر انواع شرکت‌ها، حداقل و حداکثر میزانی برای سرمایه شرکت با مسئولیت محدود وجود ندارد.

شرکت با مسئولیت محدود چگونه شرکتی است؟

اصول شرکت :

  1. تصریح نوع شرکت در نام شرکت.
  2.  محدودیت مسئولیت شرکا.
  3. آزاد نبودن انتقال سهم‌الشراکه.
  4. عدم انحلال شرکت در صورت فوت یا ورشکستگی شرکا.
  5. لزوم رعایت تشریفات زیاد‌تر؛ در صورتی که تعداد شرکا از ۱۲ نفر تجاوز کند.

مدارک جهت ثبت :

1-دو نسخه شرکت نامه تکميل شده

2-دو نسخه تقاضانامه تکميل شده

3-دو نسخه اساسنامه تکميل شده

4-تکميل فرم تعيين نام به ترتيب اولويت نام هاي پيشنهادي و همچنين فيش واريزي

5-اصل مجوز فعاليت از مراجع ذيربط در مواردي ثبت موضوع نياز به مجوز داشته باشد

6-تصوير برابر با اصل مدارک احراز هويت کليه شرکا ، مديران و هيئت نظار(درمواردي که تعداد شرکا بيش از 12 نفر باشند)

7- اصل گواهي عدم سوءپيشينه جهت اعضاء هیئت مديره، مديرعامل

8-دو نسخه صورت جلسه مجمع عمومي موسسين

9- دو نسخه صورت جلسه هيئت مديره

10- اصل وکالت نامه وکيل دادگستري در صورتي که ثبت شرکت توسط وکيل صورت پذيرد.

فقط کافیست مدارک فوق را به کارشناسان مجرب ما در ثبت یکتا تحویل دهید

شرکت با مسئولیت محدود چگونه شرکتی است؟

چگونگی انحلال شرکت با مسئولیت محدود

شرکت با مسئولیت محدود مانند سایر انواع شرکت در این موارد منحل می شود:
الف- اگر موضوع و هدفی که شرکت برای انجام آن تشکیل شده است، غیرممکن شده یا آن موضوع انجام شده باشد.
ب- وقتی برای شرکت مدت معینی تعیین شده باشد و آن مدت به اتمام برسد.
پ- در صورتی که همه شرکا تصمیم بر انحلال شرکت بگیرند.
ت- در صورتی که به هر علتی، از شرکای شرکت تنها یک نفر باقی بماند.
ث- در صورتی که شرکت ورشکست شود.
در مواردی که ذکر شد، در صورت وقوع هر یک از موارد فوق، شرکت منحل خواهد شد. اما برخی علل نیز در موارد خاصی باعث انحلال شرکت با مسئولیت محدود خواهد شد:
الف- اگر عده‌ای از شرکای شرکت که سهم‌الشراکه آنان از نیمی از سرمایه شرکت بیشتر باشد، تصمیم به انحلال شرکت بگیرند.

این اکثریت شامل اکثریت عددی شرکا نیست و حتی در صورتی که فقط یک نفر از شرکا که بیشتر از 50 درصد از سرمایه شرکت را دارا باشد، چنین تصمیمی بگیرد، شرکت منحل خواهد شد، حتی در صورتی که تعداد شرکای شرکت بسیار زیاد باشد و آنها موافق انحلال شرکت نباشند.
ب- اگر به علت ضررهایی که به شرکت وارد شده است، نیمی از سرمایه شرکت از بین رفته باشد و یکی از شرکا از دادگاه تقاضای انحلال کند، در صورتی که دادگاه دلایل متقاضی را قابل پذیرش بداند و بقیه شرکا هم حاضر نباشند سهم شریک را که در صورت انحلال به او می‌رسد، پرداخت کرده و او را از شرکت خارج کنند، دادگاه حکم به انحلال شرکت خواهد داد.
پ - اگر یکی از شرکا فوت کند؛ در صورتی که در اساسنامه پیش‌بینی شده باشد که فوت یکی از شرکا باعث انحلال شرکت شود.

تصفیه شرکت با مسئولیت محدود
هر شرکتی از جمله شرکت با مسئولیت محدود باید پس از انجام مراحل انحلال از طریق اداره ثبت شرکت‌ها، امر تصفیه شرکت را انجام دهد.
نکات زیر درباره تصفیه شرکت مسئولیت محدود قابل توجه است:
امر تصفیه در شرکت‌های با مسئولیت محدود وظیفه مدیران شرکت است؛ مگر در صورتی که در اساسنامه ترتیب دیگری مقرر شده باشد. (مدیران شرکت می‌توانند در صورت‌جلسه انحلال، یکی از اعضای شرکت را به عنوان مدیر تصفیه معرفی کنند.)

در مورد اموری همچون صلح و تعیین داور، مدیر تصفیه وقتی حق انجام این امور را دارد که در اساسنامه یا توسط اعضای مجمع عمومی، به او این اجازه داده شده باشد.
برای تقسیم دارایی شرکت بعد از انحلال، لازم است که انحلال شرکت قبلا در روزنامه رسمی اعلام شده و سه بار در یکی از جراید آگهی شده باشد و ضمنا یک سال نیز از تاریخ انتشار اولین آگهی در روزنامه گذشته باشد.
در صورتی که خلاف این قاعده عمل شود، مدیر تصفیه مسئول ضرر و زیان طلبکارانی که موفق به وصول طلب خود نشده‌اند، خواهد بود.

توصیه ما به شما استفاده از وکلای مجرب ما در این زمینه است و همچنین در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر و یا مشاوره رایگان در تمامی موارد مورد نیاز دیگر مانند ثبت شرکت ، ثبت برند ، رتبه بندی و ... می‌توانید با ما در ثبت یکتا تماس حاصل فرمایید. مشاورین و وکلای مجرب ما مشتاقانه منتظر شما هستند.

 

ثبت برند، ثبت شرکت ، رتبه بندی و اخذ گرید در تهران 54071-021 | 09127152571 | 09126010223

ثبت یکتا بازدید : 65 جمعه 29 آذر 1398 نظرات (0)

 

یکی از سؤالات متداول متقاضیان ثبت شرکت، چرایی لزوم استفاده از مشاورین ثبت شرکت است.واقعا آنها چه کاری می‌کنند؟

اولین دلیل که به ذهن می‌رسد، عده‌ای افراد سود جو است که به واسطه جهل مشتریان تلاش در بزرگ نمایی مراحل ثبت شرکت دارند و تلاش در ارائه تصویری نادرست از این پروسه رو دارند تا افراد را مجاب کنند که توانایی لازم برای انجام این امور را ندارند.چرا برای ثبت شرکت به مشاور نیاز داریم؟

اما حقیقت امر چیست؟ آیا نظام اقتصادی ما واقعاً این‌قدر آشفته است؟ مسلماً جواب چیز دیگری است. با توجه به پیچیدگی‌های نظام اقتصادی ما و بروکراسی‌های پیچیده و گیج‌کننده که با قوانین متعدد که دارای تبصره‌ها و مفاد پیچیده هستند و همچنین مکرراً اصلاح می‌شوند. کار را برای متقاضیان به‌شدت سخت و طاقت‌فرسا می‌کند. پس‌نیاز به کسی که از زیروبم سیستم آگاه باشد و تمام قوانین و راهکارها را بلد باشد احساس می‌شود، این فرد کسی نیست جز یکی از چندین مشاور مجرب ما در ثبت یکتا تا پروسه ثبت شرکت را برای شما نه‌تنها کوتاه و ارزان کند بلکه آن را به‌کاری لذت‌بخش نیز تبدیل کند. به هر جهت بعضی از دوستان بازهم تمایلی به استفاده از این امکان عالی ندارند. ولی رسالت ما چیز دیگری است." کمک به فعالان اقتصادی برای شکوفایی کشور " پس حتی اگر تمایلی برای کار با ما را ندارید از مشاوره رایگان ما بهره‌مند شوید. بی‌صبرانه در ثبت یکتا منتظر تماس شما هستیم

ثبت برند، ثبت شرکت ، رتبه بندی و اخذ گرید در تهران 54071-021 | 09127152571 | 09126010223

ثبت یکتا بازدید : 61 جمعه 04 مرداد 1398 نظرات (0)

پلمپ دفاتر - مدارک مورد نیاز ثبت سفارش اظهارنامه پلمپ دفاتر

مدارک شرکت جهت ثبت سفارش اظهارنامه پلمپ دفاتر : اساسنامه، آگهی تاسیس، آگهی آخرین تغییرات و کپی کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل

پلمپ دفاتر - مدارک مورد نیاز پلمپ دفاتر

جهت کسب اطلاعات تکمیلی با ما تماس بگیرید.

ثبت شرکت ، رتبه بندی و اخذ گرید در تهران 02166501809 | 02166502188 | 09127152571

ثبت شرکت ، رتبه بندی و اخذ گرید در کرج 14 الی 19 026342180 | 09123438517

ثبت یکتا بازدید : 174 پنجشنبه 03 مرداد 1398 نظرات (0)

مراحل ثبت شرکت در مازندران

مراحل ثبت شرکت در مازندران

 چنانچه قصد ثبت شرکت در مازندران را دارید کافیست فرم زیر را تکمیل نمایید. مشاورین ما با شما تماس گرفته بعد از انجام تمام مراحل ثبت شرکت ، به شما تاریخ مراجعه به اداره کل ثبت استان مازندران را داده و در تاریخ مورد نظر برای دریافت آگهی ثبت به اداره کل ثبت استان مراجعه خواهید نمود.مازندران متقاضیان محترم ثبت شرکت در مازندران می توانند با  تکمیل فرم ذیل ضمن استفاده از مشاوره ی کاملا رایگان دپارتمان ثبت شرکت به شکل کاملا تخصصی توسط مشاوران حقوقی - ثبتی  در مجتمع ثبت قانونمداران یکتا  و همچنین بهره مندی از تخفیفات ویژه ی قراردادهایی که از طریق سایت منعقد می گردند ، با فشردن کلید ثبت درخواست، نسبت به تسهیل و تسریع روند ثبتی خود در تهران و اقصی نقاط کشور عزیزمان ایران مبادرت بورزند.

لینک های مهم
ثبت یکتا بازدید : 225 چهارشنبه 02 مرداد 1398 نظرات (0)

اخذ رتبه معدن و کاوش های زمینی و رشته های زمینه گرید معدن

رتبه معدن و کاوش های زمینی برای شرکت های پیمانکار دارای 5 رتبه از 1 تا 5 می باشد. برای شرکت های مشاور از 1 تا 3 ، شرکت های طرح و ساخت (epc) دو رتبه 1 و 2 می باشد. لازم به ذکر است در صورتی که نیاز به اخذ رتبه EPC داشته باشید باید شرکت شما دارای رتبه 1 یا 2 پیمانکاری باشد.

اخذ رتبه و گرید شرکت های زمینه معدن و کاوش های زمینی

اخذ رتبه معدن و کاوش های زمینی پیمانکار

جهت اخذ رتبه 5 پیمانکار در رشته معدن و کاوش های زمینی باید حداقل دو سوم اعضای شرکت دارای مدرک لیسانس باشند. رشته های زمینه برای اخذ رتبه (گرید) معدن و کاوش های زمینی عبارتند از :

مهندسی هیدرولوژی، آب های زیرزمینی ، مهندسی معدن، زمین شناسی، مهندسی نفت، تونل، مهندسی ژئوفیزیک، کارتوگرافی

همچنین لازم است مجموع بیمه این اعضا به 6 سال بیمه در رشته معدن و کاوش های زمینی برسد. در صورتی که فقط یکی از اعضا دارای سابقه بیمه با رشته زمینه باشد می بایست دارای 7 سال سابقه بیمه با رشته زمینه معدن و کاوش های زمینی باشد، که در این صورت نیازی به داشتن سابقه بیمه برای سایر مهندسین نیست.

جهت استعلام رتبه شرکت پیمانکار یا مشاور می توانید به سایت ساجار مراجعه فرمایید. در صورتی که سوالی در رابطه با ثبت شرکت ، رتبه بندی شرکت،  اخذ رتبه 1 تا 5 پیمانکار معدن و کاوش های زمینی یا هر رشته دیگر داشته باشید می توانید با ما تماس بگیرید صمیمانه پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.

با ما تماس بگیرید :

ثبت برند، ثبت شرکت ، رتبه بندی و اخذ گرید در تهران 02166501809 | 02166502188 | 09127152571 | 09126010223

ثبت برند، ثبت شرکت ، رتبه بندی و اخذ گرید در کرج 14 الی 19 026342180 | 09123438517| 09124991554

لینک های مفید:

ثبت شرکت

رتبه بندی شرکت

اخذ کارت بازرگانی

ثبت برند

ثبت تغییرات شرکت

آیین نامه ها

ثبت یکتا بازدید : 229 سه شنبه 01 مرداد 1398 نظرات (0)

استعلام شماره ثبت شرکت

در صورتی که شماره ثبت شرکت مورد نظر را دارید و می خواهید سایر مشخصات شرکت نظیر موارد زیر را بدست آورید می توانید با مراجعه به آدرس http://www.ilenc.ir  و وارد نمودن شماره ثبت شرکت مورد نظر مطابق شکل زیر به سایر مشخصات شرکت دسترسی پیدا کنید.

استعلام شماره ثبت شرکت با داشتن نام شرکت

اما چنانچه به دنبال یافتن شماره ثبت شرکت خاصی هستید با وارد کردن نام آن شرکت مطابق عکس زیر می توانید شماره ثبت شرکت و کد ملی شرکت را بدست آوردید.

استعلام مشخصات شرکت با داشتن شماره ثبت شرکت

همچنین با کلیک بر روی شناسه ملی شرکت می توانید سایر مشخصات شرکت را مشاهده نمایید.

استعلام مشخصات شرکت

 

ثبت یکتا بازدید : 59 دوشنبه 31 تیر 1398 نظرات (0)

نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت ها به چه صورت میباشد؟

نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت ها به چه صورت میباشد؟

همه شرکت ها از جمله شرکت سهامی خاص ، بامسئولیت محدود، سهامی عام و... پس از  ثبت شدن  در اداره ثبت شرکت ها، شامل یک سری وظایف قانونی و تکالیف مالیاتی میشوند . اولین مرحله پس از ثبت شرکت، اخذ کداقتصادی و مشخص کردن حوزه و واحد مالیاتی میباشد که توسط اداره دارایی و از روی آدرس شرکت پس از تشکیل پرونده مشخص میشود. در صورتی که شرکت مراحل گفته شده را طی نکند جنبه قانونی نداشته و هرگونه فعالیت بدون ثبت شرکت، کداقتصادی و ... جرم محسوب شده و شامل جریمه میشود. در مواقعی هم شرکت تمامی مراحل گفته شده را پس از ثبت انجام میدهد اما به هر دلیلی از جمله ورشکستگی ، اختلاف میان شرکاء و ... نمیتواند به فعالیت خود ادامه دهد یا از همان ابتدا شرکت بدون فعالیت باقی میماند. در این صورت باید عدم فعالیت  خود را به اداره مالیات اعلام کند.

منظور ازعدم فعالیت شرکت چیست؟
عدم فعالیت یعنی اینکه حساب بانک شرکت تأسیس شده هیچگونه گردشی نداشته باشد، حتی برای مصارف شخصی
ثبت تغییرات   اشخاص حقوقی با ۵ سال عدم فعالیت منوط به اخذ مفاصا حساب مالیاتی است     
 مفاصا حساب مالیاتی چیست؟

مفصا حساب  در اصل به معنای تصفیه مالیاتی میباشد و برگه یا سندی است که پس از رسیدگی ممیز مالیاتی به  حساب شخص یا  مالیات مودی مبنی بر تصفیه حساب به  وی میدهند.

• جهت اعلام عدم فعالیت شرکت و معافیت مالیاتی به چه نکاتی باید توجه کرد؟
پس از ثبت شرکت مشخصات شما از طریق اداره ثبت شرکتها به اداره دارایی گزارش خواهد شد، شما می توانید با رعایت یکسری اصول کلی که به اختصار بیان می شود درصورت عدم فعالیت هم، مشمول جریمه مالیاتی نشوید.
1- بر اساس ماده ۱۸۴ قانون مالیاتهای مستقیم ادارات ثبت مکلفند در آخرهرماه فهرست کامل شرکتها و مؤسساتی را که درطول ماه به ثبت می رسند و تغییرات حاصله درمورد شرکت ها و مؤسسات موجود و نیز نام اشخاص حقیقی یا حقوقی را که دفتر قانونی به ثبت رسانده اند با ذکر تعداد دفاتر ثبت شده و شماره های آن به اداره امور مالیاتی محل اقامت مؤسسه ارسال دارند. حال باید توجه داشت از زمان ثبت تا زمانی که شرکت فاقد فعالیت بود، مراتب باید طی نامه‌ای کتبی درسربرگ شرکت و با مهر و امضاء به واحد مالیاتی مربوطه اطلاع داده شود.
2-در صورت خرید هرگونه اموال و اثاثیه و تجهیزات درسال مورد نظرجزء خرید شرکت محسوب شده و قابل رهگیری است.
3- جهت عدم فعالیت شرکت، تصمیم دفاتر مالی و اظهارنامه عدم فعالیت ضروری است. پس هر سال دفاتر مالی شرکت را در مهلت مقرر تهیه نمایید.
4-پلمپ دفاتر قانونی از دیگر تکالیف اشخاص حقیقی و حقوقی فاقد فعالیت می باشد. یعنی بابت هر سال مالی حتی درصورت نداشتن فعالیت می بایست دفاتر قانونی پلمپ گردد.
5- صاحبان مشاغل اشخاص حقیقی نیز از این قاعده مستثنا نبوده و ایشان نیز می بایست عدم فعالیت خود را به واحد مالیاتی مربوطه ارائه دهند.
6- مراقب حساب بانکی شرکت باشید، فعالیت حساب بانکی به منزله فعالیت شرکت می باشد. البته کارمزدهای بسیار محدود دریکی دو مورد که معمولاً بانک ها به صورت اتوماتیک و بدون اعلام به مشتری انجام میدهند، دیگر وجه ناگزیر ماجرا است که البته آن هم باید محدود باشد.
توضیح : اعلام عدم فعالیت نسبت به گذشته اثر دارد و قابل قبول است و نمی توان برای آینده این کار را انجام داد.

برای عدم فعالیت شرکت ثبت شده چه باید کرد؟

زمانی که شرکت به ثبت رسیده اما فعالیتی ندارد مدیرعامل شرکت یا نماینده قانونی وی موظف خواهد بود که هر اسفند ماه نسبت به اخذ پلمپ دفاتر قانونی و هر تیر ماه نسبت به ارائه اظهارنامه عدم فعالیت اقدام نماید. در غیر اینصورت شرکت مشمول جرائم مالیاتی میشود. همچنین عدم فعالیت باید هر سال تمدید شود.
بطور کلی شرکتهایی که ثبت شده اما نمی خواهند فعالیتی داشته باشند باید عدم فعالیت خود را به ثبت  برسانند. برای این کار باید مراحل قانونی آن طی شود که به ترتیب عبارتند از: ثبت شرکت، تعیین حوزه مالیاتی و کد اقتصادی، پلمپ دفاتر و سرانجام نامه عدم فعالیت.
به عبارت دیگری مراحلی که برای ثبت شرکت بدون فعالیت انجام میشود دقیقا مانند ثبت اولیه شرکت میباشد. اداره دارایی باید در جریان عدم فعالیت شرکت باشد در غیر این صورت برای شرکت مالیات محاسبه میشود که به ضرر هئیت مدیره خواهد بود.

در شرایطی که هئیت مدیره تمایلی برای فعالیت شرکت ندارند باید نسبت به تنظیم نامه عدم فعالیت و تسلیم آن به حوزه مالیاتی اقدامات لازم را انجام دهند. کارشناس اداره مالیات نیز پس از بررسیهای لازم نسبت به موافقت به عدم فعالیت اقدام میکند. هر شرکتی وضعیت مالی خود را به اداره دارایی اعلام و مالیات مربوط به سال مالی گذشته را طبق اظهارنامه تسلیمی پرداخت میکند. برای اعلام عدم فعالیت شرکت و معافیت مالیاتی باید نکات زیر را در نظر بگیرد:
• 
تشکیل پرونده عدم فعالیت شرکت در اداره دارایی باید صورت بگیرد، زیرا بدون تشکیل پرونده عدم فعالیت، مفهومی نخواهد داشت.
• 
در مهلت قانونی (۴ ماه اول سال مالی) عدم فعالیت شرکت باید اعلام شود و اگر خارج از مهلت مقرر باشد، مالیات ماههای اعلام نشده برای شرکت محاسبه میشود.
• 
تسلیم دفاتر مالی و اظهارنامه عدم فعالیت شرکت الزامی میباشد.
• 
عدم فعالیت شرکت در هر سال یکبار باید اعلام شود که هر سال باید دفاتر مالی شرکت را در مهلت مقرر تهیه کرد.
تنظیم اظهارنامه برای عدم فعالیت شرکت
تنظیم اظهارنامه مالیاتی و دفاتر قانونی طبق آیین‌‌نامه تحریر دفاتر و مورد تایید سازمان مربوطه میباشد که تکمیل اظهارنامههای مالیات بر ارزش افزوده یک شرکت تجاری یا موسسه غیر تجاری ضروری میباشد.
اظهارنامه مالیاتی در واقع تصویر عملکرد مالی بنگاه اقتصادی در طول یک دوره مالی است که مودی در رابطه با فعالیت مالی شرکت اعلام میکند. فرم اظهار نامه مالیاتی بیانگر میزان درآمد یا فروش، هزینهها، سود و زیان میباشد. نحوه تنظیم اقلام آن مطابق فرم مشخصی است و هر سال توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام میشود. در حال حاضر، خود اظهاری از طریق وب سایت و اینترنت و گاهی نیز بصورت دستی نیز انجام می شود.
سوالی که معمولا بسیاری از افراد در مورد ثبت شرکت میکنند اینست که آیا میتوان شرکت را ثبت نمود ولی فعالیت نکرد و آیا در صورت عدم فعالیت بازهم جرائم مالیاتی متوجه شرکت میگردد ؟
در اینجا باید گفت مراحل ثبت شرکت بدین نحو میباشد که ابتدا شرکت ثبت میگردد پس از ثبت شرکت (چه سهامی خاص و چه مسئولیت محدود و چه موسسه و چه شرکت تعاونی و چه شرکت تضامنی ) میبایست نسبت به اخذ کد اقتصادی و سپس تعیین حوزه مالیاتی اقدام گردد . ثبت شرکت در تهران حوزه مالیاتی میبایست تعیین گردد . حوزه های مالیاتی در تهران عبارت است از حوزه مالیاتی شمیرانات ، حوزه مالیاتی شمال ، حوزه مالیاتی مرکز ، حوزه مالیاتی غرب ،حوزه مالیاتی شرق ، حوزه مالیاتی جنوب بسته به اینکه آدرس شرکت در کدام خیابان واقع شده باشد ، حوزه مالیاتی تعیین میگردد .
برای تعیین حوزه مالیاتی و اخذ کد اقتصادی مدارکی مورد نیاز است که در بخش مورد نظر به تفصیل شرح داده شده است .
یکی از موارد مورد نیاز واریز فیش ۲ در هزار سرمایه اولیه برای اداره مالیات میباشد . یعنی ۲ هزارم سرمایه اعلامی .مثلا اگر شرکتی یک میلیون تومان باشد فیش مالیاتی آن شرکت برابر ۲ هزار تومان خواهد بود . اما باید دقت نمود که پس از ثبت سریعا نسبت به تعیین حوزه مالیاتی و واریز فیش ۲ در هزار اقدام نمود در غیر اینصورت مشمول جریمه ۳ برابری خواهد شده یعنی فیش جریمه مالیاتی برابر ۶ هزارم میباشد .
پس از تعیین حوزه مالیاتی دفاتر پلمپ همان سال میبایست اخذ شود . دفاتر پلمپ نیز بسیار مهم میباشد . چون در صورت عدم اخذ شرکت دچار جریمه مالیاتی خواهد شد و مالیات علی الراس شامل حال آن شرکت خواهد گردید . دفاتر پلمپ بدین منظور اخذ میگردد که کلیه حسابها هزینه ها و درآمدهای روزانه در آن ثبت گردد .
حاصل این دفاتر در اظهارنامه مالیاتی نمود پیدا خواهد کرد . که پس از آن نسبت به بررسی دفاتر توسط ممیز اقدام میگردد .
اما در این مرحله در صورت عدم فعالیت شرکت میتواند نسبت به تنظیم نامه عدم فعالیت و تسلیم آن به حوزه مالیاتی اقدام نماید . ممیز پس از بررسی نسبت به موافقت به این عدم فعالیت اقدام مینماید . اما باید شرکتها توجه داشته باشند که پایان سال مالی و در تاریخ ۳۱/۴ هر سال باید به حوزه مالیاتی مراجعه و نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی سفید اقدام نمایند در غیر اینصورت مشمول جرایئم مالیاتی خواهند گردید .باید توجه نمود که عدم فعالیت باید هر سال تمدید گردد .
پس بطور خلاصه باید مراحل ثبت شرکت برای شرکتهایی که نمیخواهند برای مدتی فعالیت نمایند را اینگونه خلاصه نمود : ۱- ثبت شرکت ۲- تعیین حوزه مالیاتی و کد اقتصادی ۳- پلمپ دفاتر۴- نامه عدم فعالیت .
یکی از نکاتی که خیلی از کاربران توجهی به آن ندارند ، آیتم های مهم در نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت است . بیشتر فعالان اقتصادی هم این اشتباه ر ا مرتکب می شوند . بدین صورت که خیلی مشتاقانه شرکتی را به ثبت می رسانند و سعی می کنند خیلی با حوصله و مرتب کارها را جلو ببرند تا فعالیت اصلی خود را آغاز نمایند
اگر شما کسب و کاری دارید که فعلا” پس از یک سال و یا چند ماه هنوز معامله و یا فعالیتی نداشته اید به چند نکته مهم در خصوص نحوه اعلام عدم فعالیت شرکت توجه کنید :
• 
پس از ثبت شرکت ، مشخصات شما از طریق اداره ثبت شرکتها به اداره دارایی گزارش خواهد شد .
• 
عدم فعالیت به معنی عدم تشکیل پرونده مالیاتی نیست .
• 
مشاغلی که عدم فعالیت دارند باید برای ثبت نام شماره اقتصادی و مالیات بر ارزش افزوده اقدام کنند .
• 
عدم فعالیت یعنی اینکه حساب بانک شرکت تاسیس شده هیچگونه گردشی نداشته باشد حتی برای مصارف شخصی.
• 
این افراد ملزم به گرفتن دفاتر پلمپ قانونی می باشند .
• 
از هرگونه خرید و فروش برای اعضا به نام شرکت خودداری کنند ، چون طرف معامله شما نام شما را گزارش خواهد کرد .
• 
اظهارنامه های ارزش افزوده باید بصورت صفر در مهلت های مقرر ارائه شوند .
• 
اگر در اساسنامه آورده نقدی دارند باید در حساب بانکی و در اظهارنامه عملکرد نشان داده شود .
• 
در عدم فعالیت فقط ثبت نکردن رویدادها مهم نیست ، باید هیچ رویدادی انجام نشده باشد .
• 
خرید تجهیزات برای انجام فعالیت در سال بعد جزو فعالیتهای شما محسوب می گردد به تاریخ خرید توجه کنید .
با رعایت یک سری اصول کلی که به اختصار بیان شد می توانید در عدم فعالیت هم مشمول جریمه مالیاتی نشوید . هرگونه فعالیت کوچکی هم که دارید جزء فعالیت محسوب شده و نمی توانید عدم فعالیت را ادامه دهید

 

ثبت یکتا بازدید : 64 پنجشنبه 27 تیر 1398 نظرات (0)
مدارک رتبه 5 پیمانکاری چه مدارکی است؟ همانطور که قبلا هم ذکر کردیم و طبق قانون سازمان معاونت فنی و عمران استانداری شرکت ها را می توان به دو گروه پیمانکار و مشاور تقسیم بندی کرد که برای شرکت های پیمانکاری باید به کسب رتبه 1 تا 5 تلاش نمود که 1 بالاترین رتبه و 5 پایین ترین رتبه می باشد.هم چنین برای مشاور این رتبه بندی بین 1 تا 3 می باشد. ما در اینجا مدارک رتبه 5 پیمانکاری را ذکر خواهیم کرد. با ما همراه باشید. معیار مهمی که برای اخذ رتبه در شرکت های پیمانکاری لازم است، تعداد نیروی فنی و مهندسی در هیئت مدیره شرکت می باشد. هم چنین برای ارتقا رتبه شرکت های پیمانکاری به عنوان مثال برای ارتقا رتبه از 5 به 1 توسط نیروهای فنی و مهندسی با ارزیابی و بررسی کردن مبلغ ریالی پروژه های انجام شده در 15 سال اخیر امکان می پذیرد. رشته هایی مانند صنعت و معدن، ابنیه و ساختمان، نفت و گاز ، آب و ... جزو شرکت های پیمانکاری هستند. رتبه بندی شرکت برای \پیمانکاران برای بررسی توانایی شرکت براساس سوابق کاری، توانایی مالی و تعداد نفرات می باشد. محاسبه امتیاز براساس سابقه اعضای هیئت مدیره و مدرک تحصیلی آن ها می باشد. گرید بندی که براساس ارزشیابی شرکت صورت می گیرد، پس از ثبت شرکت پیمانکار می تواند از نهاد ریاست جمهوری برای اخذ آن اقدام کند. حال شاید این سوال پیش می آید که مدارک رتبه 5 پیمانکاری چیست؟ مدارک رتبه 5 پیمانکاری - ثبت یکتا مدارک رتبه 5 پیمانکاری برای تنظیم و تهیه ی نامه درخواست گواهی نامه برای تعیین صلاحیت پیمانکاری نام شرکت، شماره ثبت، کد اقتصادی، شناسه ملی، رشته و رتبه ها خطاب به ریاست محترم انجمن صنفی پیمانکاران ذکر می شود. برای این منظور ابتدا باید کپی برابر اصل مدارک زیر را تهیه کنید: کلیه صفحات اساسنامه صورت جلسه سهامداران اظهارنامه و تقاضا نامه ی ثبت شرکت مدرک تحصیلی کلیه ی افراد امتیاز آور و مدیر عامل آگهی تاسیس و روزنامه ی هیئت مدیره و کلیه آگهی های روزنامه برای موارد زیر نیز باید کپی برابر اصل کلیه ی افراد امتیازآور و مدیرعامل و سهامداران را تهیه کنید: صفحه اول شناسنامه و صفحه توضیحات شناسنامه پشت و روی کارت ملی پشت و روی کارت پایان خدمت هم چنین افراد امتیاز آور باید گواهی کار از شرکت هایی که قبلا در آن فعالیت داشته اند، با ذکر تاریخ شروع و پایان و عنوان کار به عنوان مثال " کارشناس تاسیسات مکانیکی" یا " کارشناس اجرایی ساختمان و ابنیه"، ارائه کنند. برای تکمیل فرم های 100 تا 500 ، این فرم ها به شرکت متقاضی ارسال می گردد. هم چنین بخوانید: مدارک لازم جهت اخذ رتبه 4 پیمانکاری – مدارک رتبه 1 تا 4 پیمانکاری لیستی از مدارک لازم برای رتبه بندی شرکت های پیمانکاری لینک های مهم ثبت شرکت ثبت برند اخذ کارت بازرگانی ثبت علامت تجاری ثبت تغییرات شرکت
ثبت یکتا بازدید : 104 چهارشنبه 26 تیر 1398 نظرات (0)

ورشکستگی

اقسام ورشکستگی

با توجه به قانون تجارت ۳ نوع ورشکستگی وجود دارد:

  • ورشکستگی عادی که در آن، تاجر بر اثر عوامل خارجی یا حوادث غیرمترقبه، بدون تقصیر یا تقلب، متوقف شود.
  • ورشکستگی به تقصیر که به واسطه تقصیر و خطای تاجر حاصل می‌شود و از جمله جرایم غیرعمدی است.
  • ورشکستگی به تقلب که در این حالت، تاجر به دلیل سوء نیت و حیله و تقلبی که به کار برده است مجرم شناخته می‌شود و به استناد قانون تجارت، برای تعیین مجازات ورشکسته به تقلب، باید به قانون جزا مراجعه کنیم.

گر تاجر، اعم از آنکه شخص حقیقی باشد یا شخص حقوقی ( شرکت تجاری ) ، در تادیه وجوهی که بر عهده اوست، دچار توقف گردد و به واسطه این توقف، و به منظور حفظ حقوق طلبکارانش از تصرف در اموال خود ممنوع می گردد، به چنین حالتی که تاجر از تصرف در اموال خود منع می گردد، ورشکستگی گویند. پس از صدور حکم ورشکستگی، قواعد خاص ورشکستگی، بر اموال و مطالبات و دیون تاجر ورشکسته و تصفیه دیون او حکومت می نماید. ( م 412 ق. ت )
در مورد حکم ورشکستگی توجه داشته باشید که : ( م 412 ق. ت )

  •  این حکم فقط در مورد تجار صادر می گردد و در مورد اشخاص غیرتاجر موضوعیت ندارد.
     
  • در مورد تاجر، حکم اعسار صادر نمی گردد و فقط می توان حکم ورشکستگی صادر نمود.
     
  • حکم ورشکستگی به واسطه توقف تاجر در تادیه دیون حاصل می شود، اعم از آنکه تاجر حقیقتاَ از تادیه دیون خود عاجز باشد، یا نباشد.
     
  • حکم ورشکستگی به واسطه توقف تاجر در تادیه دیون حاصل می شود، اعم از آنکه این دیون مربوط به معاملات تجاری او، یا مربوط به معاملات غیرتجاری او باشد.
     
  • حکم ورشکستگی به واسطه توقف در تادیه دیون پولی تاجر ( وجوهی ) که بر عهده اوست، حاصل می شود و در صورت توقف در اجرای سائر تعهدات غیرپولی، حکم ورشکستگی او صادر نمی شود.
     
  • دعوای ورشکستگی ، یک دعوای غیرمالی است ، چرا که هدف مستقیم آن کسب مال نیست. و اگر اثر مالی در تقسیم اموال تاجر ورشکسته بین غرماء داشته باشد، این اثر مستقیم نیست بلکه فرعی و ثانوی است.

متقاضیان حکم ورشکستگی :
حکم ورشکستگی تاجر بنا بر تقاضای یکی از اشخاص ذیل صادر می گردد : ( م 415 ق. ت )

  • برحسب اظهار خود تاجر
     
  •  به موجب تقاضای یک یا چند نفر از طلبکارها
     
  • بر حسب تقاضای مدعی العموم ( در حال حاضر منظور از مدعی العموم، همان دادستان است ).

تکلیف تاجر در اعلام ورشکستگی :

نه تنها تاجر متوقف می تواند درخواست صدور حکم ورشکستگی خود را از دادگاه بنماید، بلکه ملزم است ظرف 3 روز از تاریخ توقف در تادیه دیونش، توقف خود را به دادگاه عمومی محل اقامت خود اظهار نماید. در این صورت او باید 1/ صورت حساب دارائی و 2/ کلیه دفاتر تجاری خود را به دفتر محکمه مزبور تسلیم نماید. ( ماده 413 ق. ت ) صورت حساب دارایی های تاجر ورشکسته باید حاوی مفاد ذیل باشد : ( ماده 414 ق. ت )

  • تعداد و تقویم کلیه اموال منقول و غیرمنقول تاجر متوقف به طور مشروح
     
  • صورت کلیه قروض و مطالبات
     
  • صورت نفع و ضرر و صورت مخارج شخصی
     
  • در صورت توقف شرکت های تضامنی، مختلط یا نسبی ، اسامی و اقامتگاه کلیه شرکاء ضامن نیز باید ضمیمه شود.
    سوال : آیا می توان بعد از فوت تاجر، حکم ورشکستگی او را صادر نمود ؟
    در این مورد ماده 412 ق. ت بیان می دارد : ” حکم ورشکستگی تاجری را که حین الفوت در حال توقف بوده تا یک سال بعد از مرگ او نیز می توان صادر نمود ” اما در حال حاضر چندان نیازی به این عمل نمی باشد، چرا که بنا بر ماده 274 قانون امور حسبی، اگر متوفی تاجر باشد، تصفیه ترکه او در هر صورت تابع مقررات تصفیه امور ورشکستگی است.
    سوال : مخارج تعقیب تاجر ورشکسته به تقصیر یا تقلب بر چه کسی تحمیل می گردد ؟

  • مخارج تعقیب به شرح ذیل می باشد :
     
  • در صورت رای به محکومیت تاجر : مخارج تعقیب بر عهده دولت است که بعداَ از اموال تاجر وصول می گردد. ( ماده 546 ق. ت )
     
  • در صورت رای به برائت تاجر :
  • – اگر تعقیب راساَ توسط مدعی العموم صورت گرفته باشد : مخارج بر عهده اوست . ( ماده 545 ق. ت )
     
  • اگر تعقیب به تقاضای مدیر تصفیه صورت گرفته باشد : مخارج بر عهده هیات طلبکاران است. ( ماده 547 ق. ت )
     
  • اگر تعقیب به تقاضای یکی از طلبکاران صورت گرفته باشد : مخارج بر عهده همان شخص است. ( ماده 548 ق. ت )

آثار و نتایج حکم ورشکستگی

به طور خلاصه، آثار ورشکستگی به قرار زیر است:

  1. منع مداخله تاجر در اموال خود.
  2. ممنوعیت از مداخله در دعاوی.
  3. بطلان معاملات.
  4. حال شدن دیون مؤجّل.
  5. سقوط حق تعقیب انفرادی بستانکاران.
  6. تادیه و تامین مطالبات.
  7. سلب اعتبار.
  8. محرومیت از بعضی حقوق سیاسی و اجتماعی.
  9. مجازات ورشکسته در صورت صدور حکم ورشکستگی به تقصیر و تقلب. از تاریخ صدور حکم، تاجر ورشکسته از مداخله در تمامی اموال خود حتی آنچه ممکن است در مدت ورشکستگی عاید او شود، ممنوع است.

در تمامی اختیارات و حقوق مالی ورشکسته که استفاده از آن در تادیه دیون او موثر باشد، مدیر تصفیه قائم‌مقام قانونی ورشکسته است و حق دارد به جای او از اختیارات و حقوق مزبور استفاده کند (ماده ۴۱۸ قانون تجارت). آثار حکم ورشکستگی وقتی ظاهر می‌شود که حکم ورشکستگی از دادگاه صلاحیت‌دار صادر شده باشد و برابر ماده ۴۱۹ قانون تجارت، از تاریخ حکم ورشکستگی هر کس در قبال تاجر ورشکسته دعوایی از منقول یا غیرمنقول داشته باشد، باید بر مدیر تصفیه اقامه یا به طرفیت (علیه) او تعقیب کند.

تمامی اقدامات اجرایی نیز مشمول همین دستور خواهد بود. ماده ۴١٨ به طور صریح تاریخ صدور حکم را مبداء سلب مداخله تاجر در تمامی اموال خود تعیین کرده است، روندی که منطقی نیز به نظر می‌رسد، زیرا اشخاص طرف معامله تاجر بدون آگاهی از وضع مالی او مبادرت به تنظیم قراردادهایی می‌کنند و آن را به اجرا می‌گذارند. حال اگر پس از مدتی چنین قراردادهایی به علت توقف تاجر باطل اعلام شود، اشخاص مذکور که سوءنیتی نیز نداشته‌اند، متضرر خواهند شد.

 

 

ثبت یکتا بازدید : 58 یکشنبه 23 تیر 1398 نظرات (0)

نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی

نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی

اظهارنامه مالیاتی یکی از تکالیف مالیاتی مهم سالانه هر شخص حقیقی یا حقوقی مشمول مالیات هست که باید نسبت به تنظیم و ارسال این اظهارنامه عملکرد مالیاتی اقدام کنند.

به طور خلاصه اظهارنامه مالیاتی گزارشی هست که مؤدی مالیاتی از طریق اون اطلاعات مربوط به درآمدها، هزینه ها،دارایی ها، بدهی ها، سرمایه، معافیت ها، درآمد مشمول مالیات، مالیات، بخشودگی مالیاتی و همچنین اطلاعات هویتی و مکانی و سایر اطلاعات رو به سازمان امور مالیاتی اعلام میکنه.

آیا همه مؤدیان مالیاتی باید یه جور اظهارنامه مالیاتی ارسال کنند؟

خیر،سازمان امور مالیاتی برای صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی موضوع قانون مالیات های مستقیم، بر اساس نوع و حجم فعالیت نمونه فرمهای اظهارنامه رو آماده کرده که توسط مؤدیان مالیاتی باید تنظیم و ارسال بشه.

چه کسانی باید نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی اقدام کنند؟

اشخاص حقیقی

طبق ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم همه اشخاص حقیقی یا همون صاحبان مشاغل که بصورت فردی و یا شراکتی فعالیت می کنند تکلیف سالانه ارسال اظهارنامه عملکرد مالیاتی رو به عهده دارند.

اشخاص حقوقی

طبق ماده ۱۱۰ ق م م تمامی اشخاص حقوقی که در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسیدن باید بر اساس قانون برای هرسال مالی اظهارنامه عملکرد مالیاتی رو تنظیم و به سازمان امورمالیاتی تحویل بدن.

اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی شامل ترازنامه و حساب سود و زیان طبق نمونه های است که توسط سازمان امور مالیاتی تهیه می شود.

چند نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد در حال حاضر وجود دارد؟

برای اشخاص مکلف به تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی نوع اظهارنامه مالیات بر درآمد وجود داره:

۱.اظهارنامه مالیات بردرآمد اشخاص حقوقی (موضوع ماده ۱۱۰ ق م م )که نسبت به سایر اظهارنامه ها جامع تره

۲.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه اول طبق آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۳.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه دوم طبق آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۴.اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی گروه سوم طبق آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ ق م م

۵.اظهارنامه مالیات بر درآمد املاک ویژه اشخاص حقیقی دارنده درآمد املاک ماده ۵۷و۸۰ ق م م

۶.اظهارنامه انحلال طبق ماده ۱۱۴ و۱۱۶ق م م

نحوه پر کردن اظهارنامه مالیاتی

  • تحت هیچ عنوانی از ارائه اظهار نامه مالیاتی خودداری نکنید.چون 2 نتیجه منفی در پی خواهد داشت:40 درصد از مالیات مشمول را جریمه میشویم که به هیچ عنوان هم قابل بخشودگی نیست و دوم اینکه از معافیت مالیاتی هم نمیتوانیم استفاده کنیم. آخرین مهلت 31 تیر ماه سال بعد است .
     
  • شرکتهای مشمول بند ب ماده 95 قانون مالیاتها ، مکلف به داشتن دفتر درآمد و هزینه هستند. اگر این دفتر را داشته باشند، دارایی مکلف است که مالیات را از روی دفتر در آمد حساب کند و در غیر اینصورت مالیات به صورت علی الراس محاسبه می شود.
     
  • علی الراس” یعنی حوزه مالیاتی بر اساس قرائن و شواهدی که در قانون مشخص شده، در آمد ما را تشخیص می دهد.به عنوان مثال یکی از این قرائن دفتر چه مالیاتی است .
     
  • مالیات بر اساس در آمد مودی است. اگر مالیات را غیر عادلانه دیدیم، حتما اعتراض کنیم. ضمنا اصولا اگر قراردادهای مجانی را به حوزه مالیاتی ارائه، و بگوئیم تمبر غیر مالی زده ایم و پرونده ها مجانی بوده اند،باید قبول کنند.
     
  • حوزه مالیاتی باید پس از دادن اظهار نامه ظرف یکسال برگ تشخیص صادر کند و قبل از آن یک اعلامیه بدهد به نام بند 2 ماده 97 . که از مودی اسناد و مدارک لازم ( برای اثبات میزان مالیات) را پیش از صدور برگ تشخیص اگر لازم باشد مطالبه می کند. و پس از آن برگ تشخیص را به مودی ابلاغ می کند و مودی می تواند ظرف یک ماه به آن اعتراض کند. قبل اعتراض مودی می تواند با ممیز به توافق برسد اگر نه اعتراض رسمی کرده که به هیات حل اختلاف بدوی می رود و بعد هم می رود به هیات تجدید نظر.
    صفحه اول اظهارنامه: مشخصات
    صفحه دوم: مشخصات شریک
    صفحه سوم: در ستون دوم که امده در آمد و هزینه در قسمت تاریخ می نویسیم:
    از 1/1/92 تا29/12/92
    بعد در جدول زیری آن در قسمت در آمد حاصل از خدمات : مجموع 5درصدهای دفترچه تمبر را ضرب در 20 می کنیم و از سمت راست عدد حاصله را می نویسیم.
    در قسمت جلوی سایر در آمد ها x: میتوانیم درآمد های حاصل از مشاوره و داوری و .. را که در دفترچه نیست بیاوریم)
    درقسمت کسر شودy : هزینه ها را میتوان به طور جزئی و مشخص نوشته و یا اینکه در جلوی سایر هزینه ها به صورت عددی کلی نوشت که می تواند عملا درصدی از در آمد کل باشد.
    برای هزینه ها میتوان مبالغی مثل کرایه تاکسی، آبدار خانه، منشی را احتساب کرد. حتی هزینه صندوق حمایت و بیمه هم که از 5درصد هزینه تمبر کسر میشود نیز جزء هزینه هاست.)
    در قسمت سود(زیان) ویژه: z= x-y یعنی سود یا زیان ویژه برابر است با حاصل کسر هزینه ها از درامد که در واقع سود ویژه یعنی درآمود زائد بر هزینه و زیان ویؤه یعنی هزینه زائد بر درآمد.
    صفحه چهارم: در ردیف اول(سود یا زیان ویژه منقول) همان عدد به دست امده x-y را مینویسیم. بعد ستون اضافه میشود خالی میماند. در ستون کسر میشود، در جلوی گزینه 4 یعنی معافیتها و بخشودگی ها با توجه به جدول معافیتهای مالیاتی مبلغ معافیت مالیاتی را جلوی آن مینویسیم.
    در ردیف بعدی یعنی جمع (مانده درآمد مشمول مالیات): مبلغ سودیا زیان ویژه z را از مبلغ معافیت مالیاتی کسر می کنیم
    که اگر این میزان مثبت بود، باید بر اساس جدول ماده 131 مالیات را محاسبه کنیم و در قسمت مالیات متعلقه بنویسیم.( که در صورت مثبت بودن باید این مقدار را در هنگام دادن اظهار نامه بپردازیم)
    در ردیف بعدی در قسمت مالیات پرداختی بر اساس جدول شماره 4: مجموع هزینه تمبرهار ا مینویسیم. و در نهایت درردیف بعد، یعنی مانده مالیات، مالیات متعلقه را از مالیات پرداختی کسر می کنیم

 

اول شما باید از سایت اداره مالیاتی اظهارنامه را دانلود کنید ،

1-جدول مشخصات و اطلاعات هویتی : در این جدول مشخصات شرکت رو باید وارد کنید .

2-محل مهر و امضاء اظهارنامه : در این جدول نام دارندگان امضای مجاز شرکت مثلا هیات مدیره , حسابدارشرکت و مدیرعامل و ... نوشته شود .

3- این جدول توسط اداره امور مالیاتی پر می شود مربوط به شما نیست .

4-جدول مجوز تاسیس و بهره برداری : داخل این جدول مجوزهایی که شرکت برای فعالیت خود گرفته نوشته می شود ، اگر مجوزی غیر از این داشت ضمیمه اظهارنامه می کنیم .

5- جدول وضعیت تغییرات سرمایه در طی دوره عملکرد : در این جدول میزان سرمایه اول دوره و سرمایه پایان دوره و سرمایه ای که در طی سال بدست آوردید را ثبت می کنید .

6-جدول اسامی مدیران و صاحبان امضا مجاز شرکت : در این قسمت نام مدیران و صاحبان امضای مجاز شرکت نوشته می شود ( اگر در طی دوره مدیران تغییر کرده باشند در جدول بعدی آورده می شود )

7-فهرست دفاتر مأخوذه از اداره ثبت شرکتها : در این جدول تعداد دفاتر روزنامه چند جلد ، که برای شرکت لازم است و ما تهیه کرده ایم را ثبت می کنیم و اینکار الزامی است .

8-جدول محاسبه درآمد مشمول مالیات : در این جدول سود قبل از کسر مالیات نوشته می شود .

9-سطر اضافه شود به شرح پیوست : در این سطر مواردی که لازم است به سود اضافه شود تا به نوعی در محاسبه درآمد مشمول مالیات منظور گردد مثل هزیته های غیر قابل قبول ، تعدیلات سنواتی سود که مالیات آن قبلا پرداخت نشده است نوشته می شود .

10-سطر کسر می شود : در این سطر مواردی که باید از سود ویژه کسر شود (طبق جدول های شماره الف 1تا 3) نوشته می شود.

11-سطر کسر می شود وجوه تبصره 5 ماده 105 : در این سطر مواردی را که از درآمد مشمول مالیات می شود کسر کرد (مثلا سه در هزار اتاق بازرگانی) نوشته می شود .

12-سطر درآمد مشمول مالیات : در این سطر تفاوت سود ویژه بعلاوه مبالغ اضافه شده بالا می شود و جمع این دو منهای مبالغ کسر شده سطور بالا نوشته می شود .

13-جدول مالیات اظهار شده : در این جدول درآمد مشمول مالیات (سطربالا) در 25 درصد (مالیات شرکتها طبق ماده 105 قانون مالیات مستقیم) ضرب ، می شود سطر مالیات متعلق .

14-سطر کسر می شود معافیت ها و بخشودگی های مالیات : توی این معافیت ها و بخشودگی های مالیاتی که درجدول شماره الف 4 وجود دارد نوشته می شود .

15-سطر مالیات قابل پرداخت : توی این سطر تفاوت مالیات متعلق با معافیت ها و بخشودگی ها ی مالیاتی نوشته می شود .

16-سطر مالیات پرداخت شده : توی این سطر مالیات هایی که قبلا توسط شرکت یا اشخاص ثالث بابت عملکرد شرکت پرداخت شده نوشته می شود .

17-سطر مانده مالیات : دراین سطر تفاوت مالیات قابل پرداخت با مالیاتی که اشخاص ثالث و شرکت پرداخت کرده اند نوشته می شود .

18-جدول مالیات پرداختی : دراین جدول سطر 16 (بالا) با ذکر سری و شماره قبض پرداخت مالیات و ... نوشته می شود .

19-جدول 1 تا 4 : این جدول ها نیازی به توضیح ندارد ، یا اگر دارد! سطرهای 10 و 14 که گفتم بر اساس این جدولها انتخاب می شود .

20-جدول ترازنامه : در این سطر تمام اقلام ترازنامه نوشته می شود و اگر مورد اضافی یا ریزتر داشت ، ضمیمه می کنیم و مدیران شرکت باید برای تایید آن را با مهر شرکت ممهور کنند .

21-جدول حساب عملکرد سود و زیان دراین جدول تمام اطلاعات مربوط به جدول نوشته می شود و مدیران باید آن را امضا و مهر شرکت را برای تایید آن بزنند .

22-جدول تصمیات مجمع عمومی در مورد سود و زیان : در این جدول تصمیماتی که بابت سود و زیان شرکت گرفته شده نوشته می شود .

23-جدول آخر مربوط به سوالات همراه اظهارنامه است که باید پر کنید .

 

تعداد صفحات : 3

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 30
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 60
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 80
  • بازدید ماه : 74
  • بازدید سال : 957
  • بازدید کلی : 4,788